Terápiás mesterhármas

A labdarúgó NB I. 8. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 5–2-re legyőzte a Vasast. A Fradi középpályása, Varga Roland három gólt lőtt, vele beszélgettünk a meccs után.

- Mikor szerzett legutóbb mesterhármast?

- Hát, nem mostanában, öt éve. Még a Győr játékosa voltam, és 6–0-ra vertük meg az ETO Parkban a Pápát, ekkor lőttem három gólt. Abban a bajnokságban én voltan a csapat házi gólkirálya, tizenkétszer sikerült betalálnom.

- Még csak szeptember eleje van, s már nyolc gólnál jár. Ha így folytatja, még az idén megdönti az eddigi rekordját.

- Úgy legyen, bár azért nem én vagyok a legfontosabb, hanem a csapat, és a győzelem. Persze örülök, hogy jól megy a játék, és nemcsak a Fradiban, hanem a válogatottban is. Nem akarok visszafogott vagy álszerény lenni, ez a mesterhármas nagyon jót tesz a lelkemnek. Most jó passzban vagyok, jönnek a gólok, de azért nem ringatom rózsaszín álomvilágba magamat. Nem vagyok az a típus, aki elszáll egy ilyen teljesítmény után, továbbra is teszem a dolgomat, a jövő héten már újabb meccs, megyünk a Honvédhoz, ott is jó volna nyerni.

- Az első félidő alapján nem lehetett sejteni, hogy a vége Fradi-fieszta lesz.

- Igen, eléggé pontatlanul kezdtünk, de mentünk előre, küzdöttünk. Kicsit idegesek voltunk az első félidőben. Ugyan kétszer is vezettek a vendégek, de bíztunk magunkban, hogy sikerül fordítani, s ez aztán össze is jött. A második félidőben nekem és a csapatnak is sokkal jobban, gördülékenyebben ment a játék. A Vasasban volt egy kiállítás, ami jót tette nekünk, ám szerintem akkor is nyertünk volna, ha egyenlő marad a létszám, talán csak nem ilyen arányban. Ez a győzelem lökést adhat, és megmutattuk végre, tudunk mi így is játszani.

- Eddig mi volt a baj?

- Ezt nehéz megmondani. Valahogy nem ment úgy a játék, ahogy elterveztük. És sajnos ez még az első félidei produkciónkon is látszott. A szünet jót tett a csapatnak, tiszta fejjel tudtunk kijönni a folytatásra. A második félidőben minden sokkal jobban alakult, a kiállítás is kedvezett nekünk. A két új játékosunk nagyon jól futballozott, sokat erősödtünk velük. A fiatal ghánai, Josiph Paintsil ráadásul góllal tudott bemutatkozni a Ferencvárosban. Nagyon bízom benne, hogy folytatjuk ezt a teljesítményt, amit a második félidőben mutattunk, és elkezdjük nyerni a mérkőzéseket.

- Innentől cél a bajnoki arany?

- Nagyon az elején járunk még, mindenkinek lesznek még rosszabb meccsei. Remélem, nekünk minél később. A keretünk alkalmas arra, hogy megnyerjük a bajnokságot, de sok mindenek kell klappolni ahhoz, hogy ez sikerüljön. A téli szünetre már okosabbak leszünk.

Egy dolgot viszont már most is tudunk: jót tett Varga Roland lelkének a mesterhármas.

HAJRÁ FRADI!

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/42308/pics/lead_800x600.jpg
interjú,labdarúgás,NB1
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?