Három fradista a legjobbak közt

Ragnar Volarus

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán ugyan a bajnok Budapest Honvéd támadója, az olasz Davide Lanzafae lett az elmúlt idény legjobb mezőnyjátékosa, de három ferencvárosi játékos is díjat kapott. 

A HLSZ huszonhetedik alkalommal kérte ki a profi futballisták véleményét, a jelöltek ötfős listáját volt szövetségi kapitányok, jelenlegi NB I-es és NB II-es edzők, valamint csapatkapitányok, a HLSZ tisztségviselői, volt elnökei, korábbi díjazottjai és újságírók javaslatai alapján állították össze. A jelöltekre több mint 500 futballista adta le szavazatát.

A kapusoknál Kovácsik Ádám, a Videoton hálóőre nyert, ugyanakkor a szezon legszebb védéséért járó Fülöp Márton-díjat a ferencvárosi Dibusz Dénes érdemelte ki a Gyirmót ellen bemutatott bravúrjával. A válogatott hálóőr a díjjal járó 200 ezer forintos jutalmát további 300 ezerrel kiegészítve felajánlotta a Fülöp Márton Alapítvány javára.

– Az elmúlt években kaptam már más díjat ugyanezen az átadón. De amióta megalapították ezt a díjat a legszebb védésért, nagy álmom volt, hogy ezt is megnyerjem. Kapusként rendszeresen értékeljük a védéseket, és nagyon örülök, hogy ezúttal az enyémet választották a legszebbnek. Az pedig, hogy Fülöp Mártonról elnevezett díjat tarthatok a kezemben, nem csak megtisztelő, de egyben megható is.

Dibusz a díja mellett a kapusok között a 2. helyen végzett, akárcsak a mezőnyjátékosok között Gera Zoltán, valamint a női NB I kapusai között Németh Júlia. A Ferencvárostól az idény végén Svédországba távozó irányító, Jelena Cankovic a 2016/17-es NB I-es szezon harmadik legjobb mezőnyjátékosa lett.

Dibusz mellett a támadó Lovrencsics Balázs is díjazott lett, aki a tavalyi idényt kölcsönjátékosként töltötte Soroksáron. Lovrencsics Balázs 23 találatával az NB II gólkirálya lett, a HLSZ szakértői szavazáson pedig a 2016/17-es másodosztályú pontvadászat legjobb játékosának választották.

– Amikor megtudtam, kik a jelöltek, azt gondoltam, hogy az egyik Puskás-játékos kaphatja az elismerést, hiszen mégiscsak a felcsútiak lettek a bajnokok. De nagyon örülök, hogy enyém lett a díj, erőt adhat, hiszem profi labdarúgóktól és edzőktől kaptam, most pedig minden erőmmel azon dolgozom, hogy az élvonalban is meghatározó játékos legyek.

A harmadik ferencvárosi győztes pedig Fenyvesi Evelin, akit a Rangadó gálán is az elmúlt idény legjobb mezőnyjátékosának választották a női NB I mezőnyében, és most a HLSZ-nél is ő lett a győztes.

– Sokat jelent ez az újabb díj számomra, igazi megkoronázása a tavalyi idényemnek. Szeretném megköszönni a csapattársaimnak és az edzői stábnak, hiszen nélkülük én sem nyerhettem volna el ezt a díjat. Bízom benne, hogy egyénileg legalább ilyen jó szezon elején járunk, az idény végén pedig nem követjük el a tavalyi hibákat, és visszaszerezzük a magyar bajnoki címet.

A díjazottak:

    A legjobb kapus:
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
    A legjobb mezőnyjátékos:
Davide Lanzafame (Budapest Honvéd)
    A legjobb külföldön játszó játékos:
Nikolics Nemanja (Chicago Fire)
    A legjobb másodosztályban szereplő játékos:
Lovrencsics Balázs (Soroksár)
    Fülöp Márton-díj (a szezon legszebb védése):
Dibusz Dénes (Ferencváros)
    A legjobb női kapus:
Szőcs Réka (MTK Hungária)
    A legjobb női mezőnyjátékos:
Fenyvesi Evelin (Ferencváros)
    
    A 2016/17-es szezon csapata:
Dibusz Dénes (Ferencváros) - Loic Nego (Videoton FC), Paulo Vinícius (Videoton FC), Juhász Roland (Videoton FC), Hangya Szilveszter (Vasas) - Berecz Zsombor (Vasas), Gera Zoltán (Ferencváros), Hidi Patrik (Budapest Honvéd) - Eppel Márton (Budapest Honvéd), Davide Lanzafame (Budapest Honvéd), Danko Lazovic (Videoton FC)Címkék: Díjak, labdarúgás
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/42024/pics/lead_800x600.jpg
Díjak,labdarúgás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?