UEFA mafia...

Komolyan nem találni szavakat arra, amit az UEFA művelt a Ferencvárossal szerdán. Már a sorsolásnál mindenki tudta, hogy az albán Skdenderbeu BL-szereplése erősen kérdésen, mert az európai szövetség bundázás miatt kizárta a klubot, amely a Nemzetközi Sportdöntő Bírósághoz (CAS) fordult, amely elutasította a beadványát. A Ferencváros két órán keresztül továbbjutó volt... Aztán a Slovan Bratislava lett az. Vicc. 

A történet elvileg rém egyszerű volt: már a sorsolásnál bejelentették, hogy ha a CAS nem hagyja helyben az albánok beadványát, akkor a Fradi készülhet a következő körre. Így is lett és már mindenki azt nézegette, hogy ki lehet a Ferencváros ellenfele a folytatásban. 

Erre az UEFA berakta a Skenderbeu helyére a Partizan Tiranát, így a Ferencvárosnak mégis játszania kell. Az sem érdekelte a döntéshozókat, hogy a Partizan már játszott egy meccset az Európa-ligában a szlovák Slovan Bratislava ellen és az sem, hogy a tiranai klub nem a BL-be, hanem az EL-be nevezett. Egy laza mozdulattal barátságos meccsnek nyilvánították az első, 0–0-ra végződött találkozót – ez is egy sportágtörténeti remekmű... – és továbbjutott a Slovan. Ami már önmagában is egy hülye vicc, ismerve a pozsonyi csapattal meglévő jó viszonyt. 

Ettől a tény persze tény marad: az UEFA mondásának megfelelően a Ferencváros a Partizan Tirana ellen lép pályára, még akkor is, ha ezt amúgy semmi sem indokolja. 

Kezdem érteni a szurkolók UEFA mafia transzparensét... 

Címkék: Bajnokok Ligája
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/28451/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?