FTC - MTK 2-0

Gera és Böde találatával a Fradi nyerte a 207. örökrangadót, ezzel az ötödik forduló után továbbra is százszázalékosan állnak a bajnokságban. Doll szerint Gera gólja megérte a belépőjegy árát.

A Fradi bekezdett, az MTK beszorult a meccs elején: a 7. percben Hegedüs mentett nagyot Gera kilépésénél, majd Böde ismétlése után Thiam a gólvonal elől tisztázott. Pár perccel később Varga fejese ment centikkel mellé.

Az MTK idővel bátrabb lett, igaz, a 39. percben Hegedüs újabb nagy mentésére volt szüksége az eredmény megtartásához (Varga lövését fogta). Utána viszont a kék-fehérek szerezhettek volna vezetést, ám Torghelle nagy helyzetben mellé lőtt.

A második játékrész nagy Fradi lehetőséggel indult, azonban Hajnal fejese is centikkel mellé ment. Az 52. percben aztán megszületett a vezető találat: Gera lőtt hatalmas gólt egy szép egyéni megoldás után (1-0). Hat perc elteltével Böde harcolt ki magának helyzetet, és a bal felső sarokba helyezett (2-0). Ezzel ki is alakult a végeredmény, a továbbra is 100%-os Fradi előnye nem igazán forgott veszélyben.

Thomas Doll elégedetten értékelte a látottakat, de szerinte a hibátlan szereplés ellenére sem szabad hátradőlni senkinek.

- Egy igazán jó mérkőzést láthattunk ma este, az első 25-30 percben domináltunk, sok lehetőségünk volt, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk - mondta Thomas Doll. - Jól megoldottuk a feladatunkat, mi irányítottuk a meccset, sok helyzetünk volt, igazából csak azok a gólok hiányoztak, amelyekkel hamarabb el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Azt sem szabad elfelejteni, hogy 0-0-nál az MTK-nak is volt helyzete. Ha abban a szituációban betalálnak, akkor nagy bajba kerülhetünk volna, mert az MTK bizonyította, hogy egy nagyon egységes csapat. Sorozatban ötödik győzelmünket arattuk, de van még miben fejlődnünk. A második félidőben jobbak voltunk, bizonyítottuk, hogy van türelmünk. Láthattunk egy csodálatos Gera-gólt, olyan volt, mintha huszonöt éves lett volna, gyönyörűen tartotta meg a labdát és vágta be a léc alá. Úgy gondolom, hogy ez az egy gól megérte a belépőjegy árát. Nagyon sokan el sem tudják képzelni, hogy mennyire párás a levegő a pályán, de a srácok végighajtották most is a meccset, és el is fáradtak rendesen a végére. Tizenöt pontunk van, vezetjük a tabellát, természetesen senki nem fog hátradőlni. Mindenki figyelmét felhívjuk, hogy hosszú a bajnokság, nagyon sok mérkőzést meg kell még nyernünk!

FTC-MTK 2-0 (0-0)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á. - Varga R. (Radó, 55.), Gera (Gyömbér, 78.), Hajnal, Lamah (Sesták, 63.) - Böde
MTK: Hegedüs - Vadnai, Vukmir, Grgic, Bese - Vass Á., Thiam (Szatmári, 63.) - Hrepka, Kanta J., Gera D. (Varga Sz., 78.) - Torghelle (Ramos, 61.)
Sárga: Vass Á. (20.), Gera D. (39.), Ramírez (44.), Hegedüs (56.)
G.: Gera (53.), Böde (60.)

(fotó: mti.hu)

Címkék: NB1
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19776/pics/lead_800x600.jpeg
NB1
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?