Videoton - FTC 1-3

Fehérváron tudta legyőzni a Fradi a Videotont, ezzel négy mérkőzés után is százszázalékos tudott maradni a csapat az NB I-ben.

A Fradi azonnal nekiugrott a Videotonnak, amely nem is bírta a nyomást, bő tíz perc után. Igaz, szerencsés góllal szerzett vezetést az FTC: egy elrontott ziccer után Hefflerről pattant a labda a kapuba (0-1). Bő negyedórával később Lamah növelhette volna az előnyét, de blokkolták a lövését. Úgy tűnt, a Videoton esélyei gyorsan elszállnak, hiszen a 36. percben Vinícius buta módon kiállíttatta magát. Az első nagyobb hazai lehetőségre 43 percet kellett várni, amikor is Ivanovski lövését fogta Dibusz.

A fordulás után aztán meglepetésre kiegyenlített a hazai csapat, 5 perc elteltével talált a kapuba Ivanovski (1-1). Gyorsan tudott azonban reagálni a vendégcsapat, az 57. percben egy Danilovicról kipattant labdát Böde értékesített (1-2). A folytatásban sem volt veszélyben a zöld-fehérek előnye, a győzelmet percekkel a vége előtt Böde biztosította be fejjel, Hajnal remek beadása után (1-3).

Thomas Doll a mérkőzés után elégedetten nyilatkozott, de szerinte továbbra is a földön kell maradni a játékosoknak.

- Pár hete játszottunk itt, akkor elhoztuk a Szuperkupát, örülünk, hogy ismét sikerült győznünk. Aki a pálya szélén állt, az tudja, hogy milyen hőséget kellett elviselnie a játékosoknak - fogalmazott Thomas Doll. - Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, már a mérkőzés elejétől kezdve bátran birtokoltuk a labdát, és támadólag léptünk fel. Tudjuk, hogy a Videoton három nappal ezelőtt egy komoly meccset játszott, sokat utazott, ez kihatott a játékukra. A második félidőben volt egy időszak, amikor kiadtuk a meccset kezünkből, akkor gólt is lőtt a Videoton. Ettől függetlenül a csapat nyugodt maradt, tette tovább a dolgát, és később további gólokat tudott lőni. Nagyon jól sikerült a szezonkezdetünk, ugyanezt az utat akarjuk tovább járni úgy, hogy közben két lábbal a földön maradunk.

NB I, 4. forduló
Videoton-FTC 1-3 (0-1)
Videoton: Danilovic - Szolnoki, Lang, Vinicius, Heffler T. - Gyurcsó (Oliveira, 58.), Luijckx, Kovács I. (Sejben, 82.), Pátkai - Soumah (Feczesin, 46.), Ivanovski
FTC: Dibusz - Dilaver, Leandro, Nalepa, Ramírez - Nagy Á. - Varga R. (Haraszti, 87.), Gera (Gyömbér, 82.), Hajnal, Lamah (Nagy D., 71.) - Böde
Sárga: Hajnal (12.), Vinicius (36., 36.), Szolnoki (45.)
Piros: Vinicius (36.)
G.: Ivanovski (50.) ill. Heffler (11., öngól), Böde (57., 82.)

Címkék: NB1
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19697/pics/lead_800x600.jpg
NB1
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?