Somalia távozott!

A Fradi nem tudott versenyezni a Toulouse ajánlatával, így a Ligue 1-be szerződött Somalia, akiért hatalmas összeget fizetett a francia együttes.

A Ferencvárosi Torna Club hivatalosan is bejelentette, hogy értékesítette Somalia játékjogát, a brazil labdarúgó a francia élvonalbeli Toulouse-ban folytatja pályafutását. A szeptemberben 27. születésnapját ünneplő játékos szerződése az idei szezon végéig élt, ennek értelmében a brazil futballista a télen bármelyik egyesülettel szabadon tárgyalhatott volna, ezért az Fradi hároméves szerződéshosszabbítást ajánlott a labdarúgónak. Az új kontraktus értelmében mostani fizetésének a dupláját adta volna a klub a futballistának, ám a Ferencváros ezzel sem tudott versenyezni a világ egyik legjobb bajnokságában szereplő Toulouse ajánlatával.

A francia klub is bejelentette Somália átigazolását, a brazil játékos négyéves szerződést írt alá, és a 19-es számú mezt kapta. A hiteles transfermarkt.de értesülése szerint Somália 2.4 millió euróért (átszámolva majd 750 millió forintért) váltott klubot.

Thomas Doll a fradi.hu-nak nyilatkozott Somalia távozásáról.

- Somáliát mind futballistaként, mind emberként hiányolni fogjuk. Nem hiszem, hogy lenne bárki, aki őt ne kedvelte volna. Csodás személyiség, remek játékos profi hozzáállással, emellett nagyon barátságos és udvarias ember volt. Meggyőződésem, hogy az egész egyesületnek hiányozni fog, de hatalmas lehetőséget kapott, amellyel élnie kellett. A pályán természetesen hiányozni fog a gyorsasága, ám ezt okosan, még kompaktabb csapattá összeállva tudnunk kell ellensúlyozni.

Címkék: átigazolás
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19692/pics/lead_800x600.jpg
átigazolás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?