Kezünkben a prémium és a fiatalság!

A Ferencváros a harmadik forduló után is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a labdarúgó NB1 tabelláját. Az utolsó mérkőzésen, a Vasas ellen gyűjtötték be a három pontot. De ezúttal nem csak pontok, hanem busás összeg is ütötte a Fradi markát. 

Az MLSZ "ösztöndíja" ebben a szezonban került bevezetésre, amelyet azon csapatok kapnak akik megfelelnek az adott követelményeknek:

A legtöbb pénz, amit egy klub szerezhet egy mérkőzésen, az 12 millió forint. Ez abban az esetben valósul meg,
– ha az adott csapat nyer,
– a keretében már alapból nem lépi túl a javasolt légiós számot (kupacsapatoknál 10, a többieknél 7 külföldi), és közülük nem küldd pályára a meccseken több légióst a javasoltnál (a kupacsapatoknál 5 fő, a többieknél 3),
– ha legalább 90 percnyi “fiatal magyar játékperc” teljesül (az 1995. január 1. után születettek bevetése számít ide).

A Vasas elleni mérkőzésen csapatunk sikeresen vett minden akadályt, így a győzelem és a 12 millió forint is a Fradié lett. Ez a siker a csapaté, azonban van itt valaki aki jelentősen hozzájárult a győzelemhez. Ő pedig Nagy Ádám, aki végigjátszotta a mérkőzést ezzel teljesítve az MLSZ követelményt. Azonban a hangsúly nem a végigjátszáson van, hanem azon, hogy hogyan szerepelt ez a fiatal srác. Rögtön gólpasszal mutatkozott be az első meccsen, amelyen kezdőben kapott helyet. A mérkőzést követően a sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport a meccs emberének könyvelte el a fiatal játékost, amelyre vezetőedzőnk csak annyit mondott, valóban nagyon elégedett a középpályás játékával, de a fiatal kora miatt nem szeretne ilyen kijelentésekbe bocsátkozni, szeretné a földön tartani labdarúgóját.

Az nso.hu jobban is kielemezte a középpályásunk játékát. A mérkőzésen csapatunk 4–1–2–1–2-ben, azaz „gyémánt” alakzatban játszott, amelyben a négy védő előtt négy középső középpályás kapott helyet. Elöl Böde Dániel mellett Roland Lamah játszott, aki sokszor kimozgott az egyik szélre, így volt, hogy Nagy a másik szélen tűnt fel, de sokszor úgy tűnt,teljesen szabad kezet kapott a játékra.

A 20 éves játékos pedig élt ezzel a lehetőséggel, rendkívül nagy kedvvel futballozott, bejátszotta csaknem az egész pályát, hol a balhátvéd, hol a jobbszélső pozíciójában tűnt fel, futómennyisége kiemelkedő volt, és a győzelem megszerzésében is elévülhetetlen érdemei voltak.  

Már az első félidőben is volt egy jó elfutása a jobb oldalon, ám a középre tett labdájából Hajnal Tamás nem tudott betalálni. A Fradi első góljában játszott szerepe miatt azonban nagy dicséret illeti őt. Labdát szerzett, majd pontosan passzolt Lamah-hoz, de ahelyett, hogy ezzel megelégedett volna, hatalmas sprintet vágott le a jobb oldalon, vissza is kapta a labdát, majd úgy passzolt Bödéhez, hogy a csatárnak onnan már nehezebb lett volna kihagynia, mint belőnie a labdát a kapuba – hálás is volt a fiatal társnak a center. - írja az nso.hu

Vajon ezzel a nagyszerű teljesítménnyel beküzdheti magát a kezdő tizenegybe a fiatal középpályás? Avagy Doll leginkább csak a prémium érdekében játszatta Nagyot? Mindenesetre Ádám játéka bizakodásra ad esélyt, hogy egy újabb magyar tehetség van kibontakozó félben.

(fotó: fotoapalyaszelerol.com, nso)

Címkék: NB1
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19664/pics/lead_800x600.jpg
NB1
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?