FTC - Diósgyőr 3-1

Nalepa, Leandro és Böde is betalált az idei szezon első hazai NB I-es meccsén. Az első félidő alapján több gólt is rúghatott volna a Fradi, de Doll összeségében nem volt elégedetlen.

Nagyon keményen kezdte a mérkőzést csapatunk, Varga szöglete után Nalepa gyönyőrű fejesével egyből a 4. percben vezetést szerzett a Fradi. A korai gól után sem álltak le a játékosok, több veszélyes lehetőség alakult ki gyors kontrákból. Majd a 23. percben Varga újabb sarokrúgását Böde csúsztatta meg, a lepattanó labdát pedig Leandro vágta be a bal alsóba. A 31. percben Bödét sikerült kiugratni a lukas diósgyőri védelem mögé, aki egy az egyben nem hibázott és beállította a 3-0-s félidei eredményt.

Szokásához híven álmosan kezdte a második félidőt a Fradi, a Diósgyőr pedig rákapcsolt, aminek meg is lett az eredménye, Varga labdavesztése után, Barczi szépített az 53. percben. Nem sokkal utána kettőscserét hajtott végre Thomas Doll, Varga helyett Stanislav Sesták állt be, Hajnal helyére pedig Nagy Ádám érkezett, aki remekül szállt be a mérkőzésbe. Rajtuk kívül még Nagy Dominiknak adott lehetőséget a német szakember a meccs vége fele. Az eredmény már nem változott, voltak még komoly helyzetei és ellentámadásai a Fradinak, de maradt a 3-1.

Thomas Dollnak tetszett a mutatott játék, habár szerinte még rúghatott volna többet is a csapat.

- A kellemetlen, sikertelen csütörtöki napra ma megadtuk a megfelelő választ, egy ilyen eredmény után három-négy embert le szoktunk cserélni. Mégis, úgy gondoltam, hogy a tavalyi teljesítményt követően ez a csapat megérdemelt még egy esélyt - mondta Doll. - Nagyon szép kombinációkat dolgoztunk ki, sok helyzetünk volt, három nullra vezettünk a szünetben. A második félidőben elmulasztottuk a negyedik-ötödik-hatodik gólunkat. Ehhez megvoltak a lehetőségeink, de talán már páran elfáradtak a végére. A három pont mellett ezen a mérkőzésen számomra az volt a legfontosabb, hogy hogyan találunk magunkra, hogyan harcolunk, hogyan játszunk. Szerencsére megnyertük ezt a mérkőzést.

Thomas Doll újságírói kérdésre beszélt a Kubatov Gábor ellen tüntető szurkolói csoportról is. Elmondta nem érti őket, hiszen az elnök rengeteg mindent tesz a klubért, kitűnő feltételeket biztosít a csapat számára. 

- Ez számomra egy teljesen új szituáció, Németországból ezt nem ismerem - reagált Doll. - Úgy gondolom, hogy mindenki, aki a klubhoz tartozik, a játékosok, az itt dolgozó személyzet, mindenki, aki a klubhoz tartozik, nagyon hálás lehet Kubatov Gábornak. Ő rengeteg új impulzust hoz be a klubba, rengeteget dolgozik, ezért nem is tudom megérteni, hogy ennyire kritizálják őt. És ha mi egy nagy Fradi Család vagyunk, akkor kötelességünk, feladatunk, hogy támogassuk az ötleteiben, a vízióiban. Úgy gondolom, hogy az elnök úr rengeteg jó feltételt biztosított, akár a ferencvárosi labdarúgás, akár a többi szakosztály számára. Természetesen nem Kubatov Gábor lövi a gólokat, nem ő vesz részt a párharcokban, de a feltételeket ehhez megteremtette. Én, a Ferencváros edzője örülnék, ha a mi szurkolóink minket támogatnának a stadionon belül, és nem az elnök úr háza előtt tüntetnének.

NB I, 2. forduló
Nézőszám: 6027
FTC-DVTK 3-1 (3-0)
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro - Somalia, Gera - Varga (Sesták, 63.), Hajnal (Nagy Á., 63.), Lamah - Böde (Nagy D., 82.)
DVTK: Antal - Okuka, Lipták, Husic, Kovács G. - Németh M., Egerszegi (Takács T., 72.), Koman, Kitl, Nikházi (Barczi, 46.) - Grumic
Sárga: Egerszegi (28.), Grumic (41.), Nalepa (76.), Lipták (87.), Okuka (89.)
G.: Nalepa (4.), Leandro (23.), Böde (32.) ill. Barczi (54.)

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19529/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?