A csapatnak szüksége van a szurkolók támogatására - Orosz Pál

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek adott interjújában elmondta, akik szeretik a Fradit és megtehetik, azok bemennek a stadionba és drukkolnak a csapatnak. Állítása szerint az UEFA nem kereste meg őket azzal, hogy hozzájárulnak-e a szurkolói csoport beengedéséhez.

forrás: samsungsport.hu

Orosz komolyan hitt a továbbjutásban, de szerinte nem kell kétségbeesni, ugyanis még mindig az építkezési fázisban van a csapat.

- A vezetőknek fenntartott részben nagy tisztelettel fogadtak bennünket, én még az itthoni vereség után is szinte biztos voltam a továbbjutásunkban, ugyanis reálisan nézve a Ferencvárost jobb játékosok alkotják, komolyabb anyagi és sportszakmai háttérrel dolgozik. Ők sem titkolták, hogy mi vagyunk az esélyesebbek, mégis a végén 2-0-nál egy-két gúnyos mosolyt is láttam.

- Természetesen tudjuk, hogy csalódást okoztunk sok szurkolónknak, de ez a csapat megérdemli, hogy kiálljanak érte. A csütörtöki kudarc is azt mutatja, van még min dolgoznunk.

A Fradi vezérigazgatója cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a klub döntése miatt nem engedték be a magyar szurkolókat a szarajevói stadionba. A kb. 250 fős tábor - akik a szurkolói kártya és a vénaszkenner bevezetése óta nem járnak hazai meccsekre - a Ferencváros jegyvásárlási rendszerét megkerülve egy hazai szektorba vásárolt belépőket, de egy UEFA ellenőr megtagadta nekik a belépést a stadionba. Ugyanakkor szerintük a Ferencváros vezetőire bízta a döntést, akik állítólag ehhez nem járultak hozzá.

- A Ferencváros előre külön felhívta a szurkolók figyelmét, hogy ne induljanak el a vendégszektorba szóló érvényes jegy nélkül, mert előfordulhat, hogy nem engedik be őket. A közlemény szándékosan fogalmazott feltételes módban, jót akartunk, azt tudtuk előre, hogy a döntés nem a Fradi kezében van, sosem volt abban, csak szerettük volna jelezni, feleslegesen senki ne induljon útnak, ne kockáztasson - mondta Orosz Pál, aki nemleges választ adott arra a kérdésre, valóban volt-e megkeresés az UEFA részéről, hogy hozzájárulnak-e a csoport beengedéséhez. 

- Az UEFA ellenőre látott veszélyforrást a szurkolók keveredésében. Az FTC-nek a legfontosabb a saját szurkolóinak a biztonsága, minden mérkőzésen, legyen szó hazai vagy idegenbeli találkozóról, ezt tartjuk szem előtt, szakembereink ennek szellemében végzik dolgukat.

A sportvezető ezután megpróbálta ösztönözni a drukkereket, hogy támogássak a csapatot és járjanak ki a mérkőzésekre, valamint hozzátette, nem érti azokat, akik a vezetés ellen vannak, ugyanis Kubatov Gábor nélkül nem tartana itt a Fradi, rengeteg mindent tett már ezért a klubért.

- Ha valaki szereti a Ferencvárost és megteheti, az bejön és szurkol a csapatnak, de akkor is alá kell vetnie magát a regisztrációnak. Utána felőlem akár engem is szidhat a stadionban. Van egy olyan szűk réteg, amely kifejezetten a jelenlegi vezetés ellen van, de azt nekik is látni kell, hogy ha Kubatov Gábor elnök nem lenne, akkor ma nem itt tartana a Ferencváros - hangsúlyozta Orosz Pál, majd így folytatta: - Egy kis józanságot kérünk, ez a csapat az előző szezonban a klub elmúlt évtizedének legjobb szezonját produkálta, ezen a két meccsen elbuktunk, de pont ez az, ami visszaigazolást ad, hogy keményen dolgozni kell tovább. És ugye azt senki nem hiszi komolyan, hogy az elnöknek kell gólt is rúgnia. Az ő feladata a körülmények megteremtése, márpedig Magyarországon pillanatnyilag itt a Ferencvárosban vannak a legideálisabb feltételek, a játékosoknak, az edzői stábnak minden a rendelkezésére áll, az elnök elvégzi a feladatát, most a fiúkon a sor, hogy visszaszerezzék a szurkolók bizalmát.

Orosz Pál kiemelte, hogy az új vezetés alatt épült fel a nemzetközi díjat is elnyert Groupama Aréna, teljes egészében megújult a klub népligeti utánpótlásképző bázisa, az egyesület anyagilag talpra állt, van komolyan vehető jövőképe, a labdarúgócsapat hosszú idő után ezüstérmes lett a bajnokságban, elnyerte a Magyar Kupát, valamint a Ligakupát, sőt a Szuperkupát is.

- Pontosan tudom, mit jelent a Ferencváros, én is a stadionban nőttem fel, de el kell fogadni, hogy a mai világ eljutott oda, hogy nem lehet olyan dolgokat csinálni a lelátón, mint mondjuk húsz évvel ezelőtt. Kimondott célunk ma már a bajnoki cím, és az, hogy öt éven belül bejussunk egy Európa Liga-csoportkörbe. Ehhez bizonyos megtisztulási fázisokon keresztül kell menni, ez is egy ilyen...

Címkék: interjú
2
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19521/pics/lead_800x600.jpg
interjú
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
tündérördög válasza: tündérördög bejegyzésére 2015-07-26 09:43:03
saját javítva
Válaszolok
tündérördög 2015-07-26 09:42:28
Mindegy, hogy volt, a közvéleményben az jött le, hogy az FTC vezetése nem engedte be a sajkát szurkolóit a bosnyák nézőtérre, szíveskedjen ezen változtatni!!!
nem kell üres stadion!!! És ez a túlzott ellenőrzés is kirekesztő.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?