Búcsúztunk az Európa-ligától

Kettős vereséggel búcsúzott csapatunk az európai kupaszerepléstől. A Fradi mai teljesítménye sem volt elég a továbbjutáshoz, 3-0-ás összesítéssel estünk ki.


Harciasan kezdte a mérkőzést a Fradi, több lehetőséget is kialakítottak a mieink, a 9. percben Hajnal nagy helyzetben egy védőbe lőtt. Majd gyakorlatilag a semmiből, a két belső védő között kiugró Kokotnak sikerült elpasszolni Dibusz mellett a labdát, ezzel vezetést szerezve a bosnyákoknak. A hirtelen bekapott gól láthatóan megviselte a csapatunkat, alábbhagyott a Fradi lendülete. Thomas Doll elégedetlensége is látható volt, ugyanis már a 41. percben változtatásokat eszközölt. Varga Roland helyére az új szerzemény, Radó András érkezett.

A második félidőre újabb cserével érkezett ki a csapat. Hajnalt a szlovák Stanislav Sesták váltotta. Azonban továbbra sem javult csapatunk játéka. A legnagyobb lehetőség is csak egy pontrúgást követően alakult ki. Gera próbálkozása a felső lécet súrolva kerülte el a kaput. A helyzeten még Busai beállításával sem tudott javítani a Fradi és a tanácstalanságnak köszönhetően a 92. percben megduplázta előnyét a Zeljeznicar, ezzel eldöntve a továbbjutás kérdését.


A meccs utáni sajtótájékoztatón Thomas Doll csalódottan nyilatkozott az újságíróknak:

Gratulálok a Zeljeznicarnak a győzelemhez, mi két meccs alatt egyetlen gólt sem tudtunk szerezni. A továbbjutás esélyét az első mérkőzésen veszítettük el, mondom ezt annak ellenére, hogy az első helyzet Szarajevóban is előttünk adódott. Sajnos csakúgy mint Budapesten, kimaradt, s aztán ez megbosszulta magát. Jött is a büntetés, s a hazaiak első gólja. Szünet után mindent megpróbáltunk, a végére pedig kinyíltunk. A probléma a támadókkal volt, szív és küzdőszellem nélkül játszottak. Próbáltunk támadni, járattuk a labdát, de nem vállaltuk fel az egy egy elleni szituációkat. Mindig problémát jelent, ha a játékosok nem mennek bele a párharcokba A középpályások és a védelem szerintem jó munkát végzett. Ez a teljesítmény talán a magyar bajnokságban elég, de a nemzetközi szinten kevés. A hangulat kitűnő volt, a Zeljeznicar pedig ki tudta ezt használni

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 2. mérkőzés
FK Zeljeznicar-FTC 2-0 (1-0)
FK Zeljeznicar: Antolovic - Kosoric, Memija, Bogdanovic, Kvesic, Bajic, Blagojevic, Hadziahmetovic, Sadikovic, Djelmic, Kokot
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Gyömbér, Leandro - Gera, Somalia - Varga (Radó 40.), Hajnal (Sestak 46.), Lamah - Böde (Busai 58.)
G.: Kokot (23.), Djelmic (90.) 

Címkék: Európa Liga
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19501/pics/lead_800x600.jpg
Európa Liga
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?