"El kell hinni, hogy nyerhetünk idegenben" - beharangozó

Holnap este rendezik az Európa-liga második selejtezőkörének visszavágóját, amelyen a Fradi a bosnyák FK Zeljeznicar ellen mérkőzik meg. Az első meccsen csapatunk hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett egy 90. percben kapott góllal. 

A visszavágó helyszínére ma reggel indultak a zöld-fehérek. Az 1984-es téli olimpiai helyszíneként is szolgált Szarajevóban hamar elfoglalták szállásukat a mieink. A hotelt szinte minden oldaláról hegyek veszik körbe, és a csütörtöki találkozó helyszíne, az Asim Ferhatović Hase Stadion is mindössze negyedórás buszútra található. Thomas Dollra és Gyömbér Gáborra a délutáni edzést megelőzően sajtótájékoztató vár, amit követően már az edzésé a főszerep.

Az utazásról a FradiMédia csapata készített remek felvételeket: 

A bosnyákok részéről mindenki bizakodva várja a visszavágót, azonban az edző óva int az eufóriától.

„A játékosok tudják, milyen fontos ez a mérkőzés – nyilatkozta Milomir Odovics, a Zeljeznicar vezetőedzője. – Nagyon komolyan kell venni a visszavágót, hogy az első meccsen mutatottnál is magasabb színvonalon teljesíthessünk. Nem szabad eufóriába esni. Örülök, hogy az első meccsen volt erőnk válaszolni az ellenfél húzásaira. Ha ez így lesz a csütörtöki találkozón is, akkor jó eséllyel kiejtjük a magyarokat.”


A bosnyák Zeljeznicar védője, Jasmin Bogdanović szerint ha ugyanazt a játékot tudják produkálni Szarajevóban, mint tették azt
Budapesten, kiejthetik az Európa Ligából a Ferencvárost. A bekk azért óvatosan beszélt a továbbjutásról, mondván csak az első meccset
nyerték meg a magyar klub ellen, de mint fogalmazott, nagyon elégedettek voltak a Groupama Arénában nyújtott teljesítményükkel.

Tudjuk, hogy nagyon jól futballoztunk a mérkőzésen. De ez még csak az első meccs volt, biztos, hogy még semmi nem dőlt el. De úgy gondolom, ha ugyanúgy játsszunk, mint Budapesten, és ugyanolyan hozzáállással lépünk majd pályára, akkor továbbjutunk – nyilatkozta a 25 éves és 194 centiméter magas bekk, akinek elsősorban Böde Dániel őrzése volt a feladata az első meccsen.

Thomas Doll szerint csak akkor juthatnak tovább, ha mindenki a legjobbját nyújtja, és elhiszik, hogy idegenben is képesek lehetnek nyerni. Gera amondó, a helyzetkihasználás lesz a kulcs, míg Sesták úgy véli, még nagyobb gázt kell adni, és akkor továbbjuthatnak.

faktor.ba arról ír, hogy az UEFA magas kockázatúként tekint a Zeljeznicar-Ferencváros találkozóra. Éppen ezért szerdán délután egy külön tanácskozást tartanak a boszniai illetékesek az UEFA képviselőivel. A portál egyébként magyar huligánok lehetséges megjelenésével is riogat, ugyanakkor hozzáteszik, hogy magára a meccsre a zöld-fehérek részéről csak regisztrált szurkolók juthatnak be. A bosnyákok egyébként azért is foglalkozhatnak külön érzékenységgel a témával, mert a múlt héten kemény összecsapások zajlottak Szarajevó-szerte az FK Sarajevo, illetve a Lech Poznan fanatikusai között.

A szurkolók közül sokan elkísérik majd csütörtökön a csapatot Szarajevóba, a klub azonban a hivatalos honlapján keresztül figyelmeztette a szurkolókat, érvényes belépő nélkül senkinek sem érdemes elindulnia.

"Felhívjuk kedves szurkolóink figyelmét, hogy érvényes, az FTC-n keresztül vásárolt belépő nélkül senki se induljon útnak Szarajevóba. Ebben az esetben ugyanis szurkolóinkat nem engedik be a stadionba, sőt, akár a határról is visszafordíthatják őket" - olvasható a fradi.hu-n.

A mérkőzést egy izraeli bíró fogja vezetni. A Zeljeznicar elleni visszavágón a sípmester Orel Grinfeld (vagy egyes források szerint Greenfield) lesz, aki nem túl tapasztalt nemzetközi szinten, leginkább utánpótlás tornákon működött közre, az Európa Ligában három meccse van.

Várható kezdőcsapatunk a Zeljeznicar ellen:

Az ellenfélről még több érdekesség egy korábbi cikkünkben olvasható.

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19488/pics/lead_800x600.jpg
beharangozó,Európa Liga,kezdőcsapat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?