28! - Bajnokok klubja (3.rész)

A botrányt követően a Postás csapata visszalépett a bajnokságtól és az MLSZ-ből is kilépett. A tagok pedig lemondtak a szövetségi tisztségeikről. A bajnokság így nyolc csapattal indult az 1906/07-es idényben. 

Ebben az évben is átesett a csapat egy kis vérfrissítésen, az első csapattól távozó Deutsch és Lissauer helyére Csizmadia, Halász, Iványi, Weinber II. és Schön érkeztek. Az első mérkőzést nemzetközi porondon játszották fiaink, a prágai Slavia ellen gólgazdag 5:5-ös döntetlent értek el.

A bajnokság őszi szakaszában nem csupán veretlenül, de 100%-osan szerepelt az együttes, az első meccsen a Főv. TK ellen Schlosser (akinek 17 évesen ráadásul ez volt az első bajnoki meccse) négy gólt vágott. A továbbiakban az MTK-t kettő-nullra, a BAK csapatát izgalmas meccsen 3:2-re verték a zöld-fehérek. A Typographia ellen pedig mai napig rekordként áll a 15:0-ás győzelmünk.

„A Soroksári úti pályán küzdött a két csapat és a mérkőzés szenzációs gólaránnyal az FTC fölényes diadalával végződött. Az FTC csapata teljes vehemenciával játszotta végig a mérkőzést és oly formát mutatott, mely még a saját reményeit is felülmúlta. A félidő 8:0-val végződik. A II. félidőben a Typographia többször jut kedvező alkalomhoz, mit azonban a folyton résenálló FTC-védelem biztosan szerel. Gól-gól után következik az FTC támadásai révén, és a teljesen deprimált csapat nem képes a további gólt megakadályozni. Az FTC ezzel a rekordgyőzelmével veretlenül jutott az őszi forduló első helyére és a győzelmeinek ezzel a gólrekorddal szép befejezését adta.” - szól a fáma.

Február 5-én Kárpáti Béla lett az MLSZ új elnöke. Kárpáti az FTC egyik alapító tagja, a futballszakosztály vezetője volt, négy év alelnökség után kapta meg a tisztséget. Az MLSZ év eleji közgyűlésén osztották ki az érmeket a korábbi bajnokságok győzteseinek.

A tavaszi idényt is nemzetközi meccsel kezdte a csapatunk, a Vienna csapata ellen értek el 1:1-es döntetlent. A 33 FC ellen azonban 9:2-re győzedelmeskedtünk, az Újpesttel szemben pedig 5:0-ás sikert arattunk. A Typographia ellen most kisebb arányban, 3:1-re nyertünk.

Az egy hónapon át tartó szünet alatt a csapat bajnoki meccsek helyett az Ezüstlabda mérkőzéseit játszotta. A BAK ellen még 3:1-es győzelmet arattunk, de a MAC már nagyobb falat volt. A csapat a bajnokságban is nagy ellenfél volt ebben az esztendőben, az Ezüstlabdáért vívott meccsen pedig jól kibabrált velünk. MAC – FTC 8:0. A MAC 17 másodperc alatt vezetést szerzett a korábbi játékosunk, Borbás révén, s utána sem állt meg a gólzápor. A bajnoki meccs ellenük pont ezután következett, a MAC ismét hamar kétgólos vezetést szerzett, de az FTC-fiúk háromszor zörgettek hálót még ugyanebben a félidőben. A másodikban már csak egy gól született, így állt be a 3:3-as végeredmény. A felek elégedettek lehettek az eredménnyel, hiszen a mutatott játék képe alapján jogos volt a döntetlen, ám mindkét csapat játékosai szidalmazni kezdték Hajós Alfréd játékvezetőt.

 A Főv. TC ellen 7:1 lett a végeredmény a mi javunkra, ezután futottunk bele az idény egyetlen vereségébe, a BAK ellen 3:4-et játszottunk. Május 26-át következett az utolsó forduló, ami sorsdöntő volt, hiszen az FTC 23, míg az MTK 21 ponttal állt a tabella első két helyén, a gólkülönbség +50, illetve +49 volt. Mivel a IX. kerületieknek egy döntetlen is elég volt, így védekezésre álltak be. A szerencsén múlott, hogy az MTK csapata tizenegyest hibázott, így született kettő-kettes döntetlen az utolsó mérkőzésen.

Az 1906/07. évi szezonban bajnoki mérkőzésen pályára lépett játékosok névsora és pályára lépésük száma: Koródy (14), Weinber II. (14), Schlosser (14), Rumbold (14), Weisz F (14), Bródy (13), Dobronyi (13), Braun (13), Gorszky (12), Manglitz (6), Pákay (5), Ecker (5), Halász G. (4), Kovács G. (4), Csizmadia (3), Schön (3), Iványi (2), Fritz (1)

Az 1906/07. évi szezonban bajnoki mérkőzésen gólt szerző játékosok névsora és gójaiknak száma:

Koródy (19), Schlosser (16), Weisz F. (11), öngól (5), Braun (5), Schön (4), Ecker (3), Pákay (2), Bródy (2) , Weinber II. (1), Iványi (1), Gorszky (1)

A csapat legeredményesebb játékosa Koródy Károly volt 19 találattal, a gólkirály azonban a MAC játékosa, Kelemen Béla lett, 21 góllal. Az év játékosa címet - a szintén MAC-os - Borbás Gáspár kapta.  

Címkék: 28, Bajnokok Klubja
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19426/pics/lead_800x600.jpg
28,Bajnokok Klubja
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?