FTC - Zeljeznicar beharangozó!

Július 16-án, csütörtök este folytatja a Fradi az Európa Liga menetelését. A második kör következik, amelyben a bosnyák FK Zeljeznicar gárdáját fogadjuk a Groupama Arénában. Csapatunk bizakodva várja a mérkőzést, míg a Zeljo meglehetősen tart a Fraditól.

Harmadjára találkozunk a Zeljeznicar csapatával nemzetközi porondon. Utoljára a 70-es évek elején éppen az akkori jugoszláv gárda ellen harcolta ki óriási csatában az UEFA-kupa elődöntőjébe való jutást a Fradi. Az akkori siker egyik kulcsembere Kű Lajos volt, aki a Fradi Médiának idézte fel a mérkőzés legszebb és legizgalmasabb pillanatait, valamint beszélt a holnapi mérkőzés várható kimeneteléről is:

Azóta eltelt azonban 43 év, a csapat kicserélődött, holnap nekik kell bizonyítani tehetségüket és rátermettségüket. A Fradinak nem titkolt célja a csoportkörbe való bekerülés, amihez először viszont a bosnyák csapatot kell legyőzniük. Kű Lajos kiemelte, oda kell figyelni a Zeljo egyik játékosára, Riad Bajicra aki az első forduló odavágóján kettőt rúgott a máltai együttesnek, majd a visszavágón adott egy gólpasszt. Tehát a védőknek vigyázniuk Bajiccsal, de Kű szerint nem lehet gond a továbbjutással kapcsolatban.

Ebben közreműködhet az egyik nyári igazolásunk, Stanislav Sesták, akit  neveztek a második kör keretébe. Íme a teljes EL-keretünk:

Kapusok: Kunsági Roland, Jova Levente, Dibusz Dénes
Védők: Leandro, Busai Attila, Michal Nalepa, David Mateos, Emir Dilaver, Cristian Ramírez
Középpályások: Nagy Dominik, Hajnal Tamás, Gyömbér Gábor, Gera Zoltán, Csilus Ádám, Haris Attila, Nagy Ádám
Támadók: Haraszti Zsolt, Stanislav Sesták, Böde Dániel, Roland Lamah, Popov Patrik, Ugrai Roland, Somália, Varga Roland

Várható kezdőcsapatunk a Zeljeznicar ellen:

Úgy tűnik mindeközben megoldódni látszik a Mateos-kérdés is, ugyanis mint láthatjuk nevezte a mester a csütörtöki mérkőzésre.

A meccset Gunnar Jarl Jónsson, egy izlandi sípmester fogja fújni. A 32 éves volt futballista tanár és jelenleg rendőrnek tanul. Korábban volt focista és újságíró is. 2010-ben a legjobb izlandi bírónak választották meg, különböző nemzetközi ifimeccsek mellett eddig két EL-selejtezőt vezetett: ’13-’14-ben a TPS Turku – Jeunesse Esch-t, míg egy évvel később a Tromső – Vikingurt. A két meccsen 9 sárgát és egy pirosat adott. 

Kerim Memija, a Ferencváros El-ellenfelénél, a bosnyák Zeljeznicarban játszó 19 éves védő szerint jócskán nehezebb dolga lesz együttesének, mint volt az előző körben, de reméli, jó eredményt érnek el, és otthon kiharcolják a továbbjutást. A fiatal futballista szerint tudják, hogy a máltai Balzan elleni hazai egygólos sikerrel alulmúlták az elvárásokat, de úgy érzi, csapata készen áll a Fradi elleni megméretésre.

„Tisztában vagyunk a Ferencváros képességeivel, megvan a Videoton elleni Szuperkupa-mérkőzésének a felvétele annak érdekében, hogy tanulmányozzuk a játékát. Nagyon veszélyes csapat, sokkal erősebb, mint a Balzan, úgyhogy alaposan fel kell készülnünk” – mondta a jobb oldalon védőként és középpályásként is bevethető futballista, hozzátéve: reméli, ő és a társai jobban szerepelnek Budapesten, mint a máltai csapat elleni hazai összecsapáson.

„Jó, hogy az első meccsünket idegenben játsszuk, mert jó eredmény esetén a közönségünk támogatása mellett otthon kiharcolhatjuk a továbbjutást. Természetesen, a meccs előtt arra kell törekednünk, hogy jó eredményt érjünk el a meccs esélyese, a Ferencváros ellen” – tette hozzá Kerim Memija.

Jasmin Bogdanovic, a Ferencváros elleni Európa-liga-selejtezőre készülő Zeljeznicar futballistája szerint megismerték a magyar csapat játékát.

„Tudjuk, hogy a Ferencváros ellen jobban kell játszanunk, ha tovább szeretnénk jutni, s biztos vagyok benne, hogy erre képesek is leszünk. Az volt a cél, hogy játékban fejlődjünk, s ez a Balzan elleni visszavágón sikerült is. Most azonban teljesen mást szeretnénk elérni” – idézi a nezavisne.com Bogdanovicot.

Az Európa-liga első selejtezőkörében a bosnyák csapat kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel búcsúztatta a máltai együttest, s most a Ferencváros skalpjára vadászik.

„Több meccsüket is megnéztük, megismertük a játékuk szinte összes elemét. Semmi kétség afelől, hogy sokkal jobb futballt játszik és erősebb csapat a Ferencváros a Balzannal. Szoros meccsre számítok idegenben, remélem, hogy gólt is tudunk szerezni, amivel megkönnyíthetnénk a dolgunkat a visszavágóra.”

Az ellenfélről még több érdekesség egy korábbi cikkünkben olvasható.

A hivatalos oldal minden fontos információja a meccsel kapcsolatosan ITT olvasható.

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/19389/pics/lead_800x600.jpg
beharangozó,Európa Liga
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?