Ferencváros - GA Eagles 4-1

5-2-es összesített eredménnyel, simán jutott tovább csapatunk az Európa Liga második selejtezőkörébe, ahol a bosnyák FK Zeljeznicar lesz az ellenfelünk. 

Zárt kapuk mögött rendezték az első forduló visszavágóját a Groupama Arénában, ahol a Fradi magabiztos játékkal, mondhatni lefocizta ellenfelét a pályáról. Ahogy a hollandiai mérkőzésen, úgy most itt is egy korai góllal kezdődött a meccs. Egy beadás után Varga guríthatta le tisztán a labdát Gerának, aki 16-ról a kapu közepébe helyezett. 1-0!

A 20. percben aztán mondhatni eldőlt a mérkőzés. Egy borzasztó kapuskiadás után Böde tisztán mehetett a kapu felé, majd kihasználta az óriási ziccert és kilőtte a hosszú alsó sarkot. 2-0! A 27. percben kisebb sérülés miatt le kellett hozni Dilavert aki ápolása után azt mondta, mindenből kettőt lát - helyére Gyömbér Gábor érkezett. A sajtótájékoztatón Thomas Doll elmondta Emilnek semmi komolyabb baja nincs, két napot pihen és a következő edzésen már számítanak rá.

A szünet előtt még egyszer megrezegtették a hálót fiaink. Egy beadást követően Lamah cselezhette magát a gólvonalig, majd a visszapasszolt labdát Busai kapta, aki közelről a kapu bal alsó sarkába lőtt estében. 3-0!

A második félidő leginkább csak helyzeteket hozott, azonban az történt a pályán amit a Fradi szeretett volna. Lamah a 64. percben tizenegyest rontott, ám ez sem szegte kedvét csapatunknak. A 89. percben megvan a negyedik is! Böde adott "forintos" labdát Harasztinak, aki a tizenhatoson belül még pár méteren át vezette, majd közelről a jobb alsó sarokba helyezett. 4-0!

A 92. percben az ellenfél csapatából Deniz Türüc szépített.

Európa Liga, 1. selejtezőkör, visszavágó
Zártkapus mérkőzés
FTC-Go Ahead Eagles 4-1 (3-0) (összesítésben: 5-2)
FTC: Dibusz - Dilaver (Gyömbér, 28.), Nalepa, Leandro, Ramírez - Somalia, Gera - Lamah, Busai (Hajnal, 72.), Varga (Haraszti, 78.) - Böde
Go Ahead Eagles: Cummins - Vriends, Schenk, Teijsse, Duits (Van Ewijk, 73.), Overbeek, Türüc, Schalk (Ten Den, 59.), Rijsdijk, Wolters, Nieuwpoort (Lambooij, 77.)
Sárga: Nieuwpoort (52.), Gera (84.), Hajnal (90.)
G.: Gera (4.), Böde (20.), Busai (45.), Haraszti (89.) ill. Türüc (92.)

Címkék: Európa Liga
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/16325/pics/lead_800x600.jpg
Európa Liga
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?