FTC - GA Eagles beharangozó!

Csütörtök este játssza csapatunk az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágójat a holland másodosztályú Go Ahead Eagles ellen. Az odavágón 1-1-es döntetlennel végződött a mérkőzés, ami inkább a Fradinak kedvezhet az idegenben szerzett gól miatt.

A holnapi mérkőzést egy 33 éves svéd bíró, Bojan Pandžić fogja vezetni. A holland lapok nem csak fiatalságát, hanem tapasztalatlanságát is kiemelték. A holland fcupdate.nl azt írja, hogy egy teljesen rutintalan, nemzetközi szinten kezdőnek számító bíróról van szó, aki eddig csak egy EL-selejtezőt vezetett, tavaly, az észt JK Sillamäe Kalev és az orosz FC Krasnodar mérkőzését.

A mérkőzés az UEFA döntése alapján zártkapus lesz. Ennek a tavalyi Rijeka ellenni EL selejtezőben tanúsított rasszista megnyilvánulások, valamint a rendbontások az okai. A vezetőség ma közleményben kérelmezte szurkolóit, hogy legyenek önmérsékeltek, és a mérkőzés idején ne tanúsítsanak semmilyen aktivitást a stadion 250 méteres körzetében, hogy elkerülje csapatunk a további büntetéseket.

A holland szurkolók teljesen ledöbbentek, hogy zárt kapuk mögött rendezik a visszavágót. Csalódásként, sőt, valóságos katasztrófaként élték meg a pillanatot, amikor 20 perccel a sorsolás után megtudták a rossz hírt.

Wouter Rutgers, a Go Ahead Eagles szóvivője beszélt erről:

– Már javában tárgyaltunk a szurkolók és a szponzoraink képviselőivel az utazásról, aztán komoly csapásként jött a hír, hogy egyikük sem utazhat majd el Budapestre. Pedig igazi álomsorsolásnak tűnt, ami történt, de az álom összesen ha 20 percig tartott. Nagyon nagy csalódás így számunkra ez az egész, annak ellenére, hogy egy csodálatos stadionban játszhatunk majd – de sajnos szurkolók nélkül. Így csak a meccsre koncentrálunk, közben azon dolgozunk, hogy megtudjuk, egyáltalán melyik klubalkalmazott mehet majd be a stadionban a csapattal... – nyilatkozott az elöljáró, akihez hasonlóan a vezetőedző sem volt boldog.

Azonban az ötletes holland vezetőség mindenre talál megoldást. Egy nyereményjáték keretében meghirdette, hogy egy szurkoló mégis eljuthat a visszavágóra. Az elöljárók kinevezték elnökségi tagnak De Haant, a nyertest, aki így feleségével együtt a VIP-páholyból élvezheti a kedvencek Üllői úti fellépését. 

„Mindent megtettünk, hogy valóra váltsuk az álmát. Alaposan áttanulmányoztuk annak a lehetőségét, hogyan tudnánk megoldani, hogy De Haan és felesége Magyarországra tartson a csapattal. A vezetőség korlátozott számban képviseltetheti magát a mérkőzésen, és úgy döntöttünk, De Haant örömmel látjuk az elnökségi tagok között” – szól a klub magyarázata. 

Mindeközben megérkezett a holland csapat is Budapestre. A deventeri együttes nem utazhatott el teljes létszámban a Ferencváros elleni idegenbeli mérkőzésre, mert Dario Tanda megbetegedett, így nem szállhatott fel a repülőre. A De Stentor című holland lap tudósítója szerint a Go Ahead kezdője nem változik sokat csütörtökre a múlt hetihez képest, az egyedüli kérdőjel, hogy a jobbszélső Teije ten Den tudja-e vállalni a játékot, ha nem, akkor az első meccsen őt váltó Alex Schalk helyettesítheti. 

A két csapat ezekben a percekben tartja sajtótájékoztatókat. Ferencvárosi részről Thomas Doll és Gyömbér Gábor nyilatkozik a sajtónak. A nyilvános edzések viszont a hatalmas vihar és eső miatt elmaradtak.

A tegnapi edzésen viszont látható, hogy már Hajnal és Sesták is a csapattal edz, utóbbi viszont szinte biztos, hogy nem lép még pályára a csütörtöki mérkőzésen. 

A FradiMédia tegnapi felvétele az edzésről:

A meccset holnap a 20:30-tól a DunaTV fogja közvetíteni. 

Várható kezdőcsapatok a holnapi mérkőzésen:


Go Ahead Eagles:


Ferencváros:


https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/14304/pics/lead_800x600.jpg
Európa Liga,kezdőcsapat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?