Pánik a Zeljeznicarnál

Egyre inkább úgy tűnik, hogy kezd kirajzolódni az Európa Liga selejtezőjének második fordulója. A bosnyák FK Zeljeznicar az odavágón 2-0-ra győzött a máltai Balzan FC otthonában. Eközben csapatunk is bizakodva várja a visszavágót, amelyet csütörtökön rendeznek meg a GA Eagles ellen a Groupama Arénában. Tehát egyre jobban érik a Fradi és a Zeljeznicar randevúja. AZONBAN!

Úgy néz ki bajban lehet a bosnyák csapat, hogyha továbbjut. Kiderült ugyanis, hogy a csapatnak otthont adó Olimpia Stadionban egy bosnyák énekes tart koncertet július 25.-én. Habár a mérkőzést július 23.-án rendeznék, de Dino Merlin (az énekes) már 3 nappal előbbre lefoglalta a stadiont az építkezési munkálatok miatt.

Hacsak nem sikerül a csapatnak megegyeznie zenésszel - ami elég valószínűnek tűnik - akkor kénytelenek lesznek egy B verziót felmutatni. Viszont ez sem olyan egyszerű: az UEFA szabályai szerint már nem módosíthatnak a helyszínén, csak a 3. fordulóban. A délszláv klub kérte, hogy játszhassanak 21-én a kijelölt 23-a helyett, de ebbe sem az Eagles sem a Fradi nem menne bele – ami a részünkről, tekintve hogy minden bizonnyal 19-én, vasárnap kezdjük a bajnokságot, teljesen érthető. Ezen feltételek mellett lassan tragikomédiába megy át a mérkőzés megrendezése utáni hajsza. 

Mindenesetre bízunk benne, hogy megoldódik a probléma és a Fradi ellen már tömött lelátók előtt játszhatnak a bosnyákok.

Ezt ők is így látják - derül ki játékosuk, Dženisa Beganović egyik nyilatkozatából:

A vágyunk az, hogy a holland Go Ahead Eagles ellen játsszunk a második fordulóban, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy végül a Ferencváros lesz a riválisunk. A mi dolgunk azonban mindenképpen az lesz, ellenféltől függetlenül, hogy kimenjünk és keményen harcoljunk a pályán, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle – tekintett előre Beganović, aki szerint azért nem szabad, hogy hátradőljenek a máltai klub elleni visszavágón sem, ezúttal könyörtelenül ki kell használniuk a helyzeteket, nem úgy, mint az első meccsen, ahol sok lehetőséget elpuskáztak. 

Így verte az odavágón a Zeljeznicar a máltai együttest:

(fotó: uefa.com)

Címkék: Európa Liga
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/14005/pics/lead_800x600.jpg
Európa Liga
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?