Kezünkben a harmadik serleg is!

Székesfehérváron tudta legyőzni csapatunk a Videoton együttesét a Szuperkupa döntőjében. Nalepa kiállítása miatt közel 60 percig voltak emberelőnyben a fehérváriak.

Jobban kezdett a Videoton és néhány kisebb lehetőséget is kialakított, de az első gól a Fradié lett: a 20. percben Busai kapott labdát a jobb oldalon, elvitte azt egy szép csellel Vinícius mellett, majd estében lőtt, Danilovic lábáról azonban továbbperdült a labda, épp Lamah elé-mellé, aki egy lépésről a hálóba kotorta azt, ráadásul egy védővel a nyakán (0-1).

A 25. percben megint kihagyott a Vidi védelme, végül Böde levágódó lövését kaparintotta meg Varga Roland, majd 8 méterről a kapu bal oldalába vágta a labdát (0-2).

A 37. percben újabb fordulat jött, hiszen Nalepa rántotta le Ivanovskit, ezért megkapta a második sárgáját, emberhátrányba kerültünk. A félidő lefújása előtt kis híján ki is használta a fórt a hazai gárda, Dibusznak kellett belekapnia egy közeli lövésbe, Ivanovski remek egyéni megmozdulása után.

A második játékrész elejét is megnyomta a Vidi és voltak is lehetőségei a gólra, Ivanovskinak az 50. és a 68. percben is volt egy-egy nagy lehetősége, de Pátkainak és Koltainak is akadt veszélyes lövése. Oliveira aztán a kapufát találta el, a másik oldalon pedig Lamah-nak volt ziccere.

A slusszpoén és a Szuperkupa azonban a Fradié lett, Somália a 89. percben Simon Ádámot is lefutva fejezett be higgadtan egy kontrát, eldöntve a találkozót a Sóstói Stadionban (0-3).

A mérkőzést követően Thomas Doll büszkén nyilatkozott csapatáról:

- Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy a szezon kezdetén ezt a nagyon fontos mérkőzést így sikerült megnyernünk - mondta Thomas Doll. - Ha az egész mérkőzést nézzük, akkor ez egy megérdemelt győzelem volt. Nagyon jól kezdtük a találkozót, egészen addig jók voltunk, amíg meg nem fogyatkoztunk. Ha egy játékost kiállítanak, akkor kezdődnek a problémák, többet kell „melózniuk” a társaknak. Úgy gondolom, hogy ezt a helyzetet nagyon jól megoldották a fiúk. A Videotonnak is voltak lehetőségei, de szerencsénk volt. Ha lőnek egy gólt, lendületet kapnak, és sokkal jobban megnehezítik a dolgunkat. Rövid időn belül újabb trófeát nyertek a játékosok, ez nem véletlen, büszke vagyok rájuk. Nagyon jó érzés, hogy a Magyar Kupa és a Ligakupa elhódítása után a Szuperkupát is megnyertük, ez fantasztikus dolog a klub számára!

A következő videóban Busai, Varga és Dibusz értékeli a mérkőzést: 

Szuperkupa-döntő
Videoton-FTC 0-3 (0-2)
Székesfehérvár
Videoton: Danilovic - Fejes (Luijkx, 76.), Vinicius, Juhász, Szolnoki - Pátkai, Simon Á. - Gyurcsó (Kovács I., 56.), Trebotic, Oliveira - Feczesin (Ivanovski, 36.)
FTC: Dibusz - Nagy Á., Nalepa, Leandro, Ramírez - Busai, Gyömbér - Lamah (Haraszti, 86.), Ugrai (Nagy D., 66.), Varga R. (Somalia, 60.) - Böde
Sárga: Nalepa (24., 37.), Pátkai (65.), Nagy D. (68.), Dibusz (80.), Szolnoki (91.)
Piros: Nalepa (37.)
G.: Lamah (21.), Varga R. (26.), Somalia (90.)

(fotók:fradi.hu)

Címkék: Szuperkupa
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/13997/pics/lead_800x600.jpg
Szuperkupa
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?