Go Ahead Eagles-FTC 1-1

Csütörtökön kezdődött el csapatunk Európa Liga szereplése. A holland csapat elleni mérkőzés 1-1-el zárult.

Már a 3. percben vezetést szerzett a Ferencváros: Böde húzott el a bal szélen, majd a középen üresen érkező Gera elé tálalt, aki egy átvétel után kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A Fradi az első félidőben kézben tartotta a mérkőzést, Gera és Lamah révén akár a második gólját is megszerezhette volna.

A zöld-fehérek már-már az öltözőben érezhették magukat, amelyre rá is fizettek, a félidő hosszabbításában ugyanis egy hazai szöglet után Vrieds fejelt Dibusz kapujába (1-1).

A szünet után meglepő módon a hollandok kezdtek aktívabban, majd a félidő nagy része a mezőnyjátékról szólt. A hajrára viszont felpörögtek az eseménye: előbb Ugrai veszélyeztetett egy lövéssel, majd Busai rontotta el a meccslabdát, de Dibusznak is résen kellett lennie egy távoli löketnél.

A vége 1-1 lett, így a jövő heti visszavágó dönt majd a továbbjutás kérdéséről. 

A találkozót követően Thomas Doll értékelte a látottakat:

-Hamar megszereztük a vezetést, már a harmadik percben gólt szereztünk - kezdett bele értékelésébe Thomas Doll. - Meg kellett volna lőnünk a második találatunkat is, nagyon hiányzott az a gól... Ezt követően nem nyertük meg a párharcainkat, sajnos beszorultunk a saját tizenhatosunk elé, és ahogy lenni szokott, a legrosszabbkor kaptuk a gólt. A mérkőzés vége egy egy lett, még minden nyitott, Budapesten ki kell harcolnunk a továbbjutást. A jövő héten jobb teljesítményt fogunk nyújtani!

Gyömbér Gábor is nyilatkozott a mérkőzés után:

- Az ellenfelünk nem állt vissza, megpróbált minket letámadni – mondta Gyömbér Gábor az MTVA-nak. – Az első félidőben három olyan kontralehetőségünk is volt, amelyekből a második gólt megszerezve talán eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos nem sikerült, az első félidő végén aztán nagyon buta gólt kaptunk. A második játékrész kiegyenlített volt, kisebb-nagyobb helyzetekkel. A visszavágón hazai pályán jóval támadóbb felfogásban játszunk majd, nekünk kell fölényben lennünk. Most inkább kontrajátékot játszottunk, de nagyon bízom benne, hogy hazai pályán nyerni tudunk és továbbjutunk.

Go Ahead Eagles-FTC 1-1 (1-1)
Go Ahead Eagles: Cummins - Vriends, Schenk, Teijsse, Nieuwpoort, Duits (Lambooij, 74.), van Overbeek, Türüc, Wolters, van Ewijk (Rijsdijk, 63.), Ten Den (A. Schalk, 83.) 
FTC: Dibusz - Ramírez, Mateos, Nalepa, Leandro - Gyömbér, Somalia (Busai, 86.) - Varga (Nagy D., 79.), Gera, Lamah (Ugrai, 79.) - Böde
Sárga: Türüc (21.), Schenk (38.), Duits (43.)
G.: Vriends (45.) ill. Gera (4.)

Címkék: Európa Liga
https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/13972/pics/lead_800x600.jpg
Európa Liga
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?