2-0-s győzelemmel hangolt a Fradi az Európa Ligára

Egy héttel a Go Ahead Eagles elleni Európa Liga meccs előtt játszotta első felkészülési mérkőzését a Fradi, a mutatott forma kicsit idény eleji volt, de ez is elég volt a győzelemhez.

Az első félórában inkább a Loki veszélyeztetett, több (kisebb) lehetősége volt a hazai csapatnak, mint a Fradinak, akik azonban egy jó Nagy Dominik-lövéssel így is majdnem megszerezték a vezetést. A szünet előtt megint beleerősített a DVSC, de a Fradi lőtte a gólt, a 43. percben Böde kiugratása után Busai használta ki a ziccerét (0-1).

A Debrecen kezdte aktívabban a második játékrészt, de megint az Ferencváros volt eredményes, a szünetben beállt Varga Roland az 55. percben szabarúgást végezhetett el a kaputól 24-25 méterre, és remekül nyesett a sorfal mellett a jobb sarokba (0-2). Lassan tudott csak reagálni a Loki az újabb bekapott gólra, Tisza és Varga József előtt adódott egy-egy helyzetecske, de a színvonal továbbra sem volt magas. Varga Roland a 83. percben majdnem megduplázta góljai számát, de a horvát kapus, Radosevic nagyot mentett. 

Felkészülési mérkőzés
DVSC-FTC 0-2 (0-1)
DVSC: Radosevic - Jovanovic, Mészáros, Brkovic, Korhut - Varga J. - Bódi, Horváth Zs. (Mihelic, 46.), Kulcsár T. - Balogh N. (Tisza, 46.)
FTC: Dibusz (Jova, 46.) - Valencsik, Mateos (Nalepa, 46.), Cukic, Ramírez (Haris, 46.) - Nagy Á., Gyömbér (Lamah, 46.) - Nagy D., Busai (Varga R., 46.), Popov - Böde (Gera, 46.)
Pályára léptek még (mindannyian a 67. perctől): Zsidai, Sós, Morozov, Sidibe, Nagy Z.
Sárga: Mateos (33.), Szakály P. (37.), Cukic (68.), Varga J. (77.), Gera (81.)
G.: Busai (43.), Varga R. (56.)

A mérkőzést követően Thomas Doll a következőképpen értékelte a látottakat:

– Az első húsz percben nem voltunk meggyőzőekSokszor megvártuk, hogy a Loki feljöjjön a támadásokkal, míg a mi akcióinknál többször is feleslegesen hosszú labdákat adtunk. Az első húsz perc után viszont sokat javult a játékunk, egyre élesebbek lettünk. Nagy Dominik és Nagy Ádám abszolút helytálltak, de a többi fiatal játékos is jól teljesített. Egy hét múlva Európa Liga-selejtezőt játszunk, remélem, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok a jövő héten már felépülnek, és velük együtt vívhatjuk meg a párharcot.

A hosszabb idő után ismét kezdő Busai is megszólalt a mérkőzés után:

– Nagyon örültem, hogy végre visszatérhettem. Vágytam már a játékra, most pedig itt volt a lehetőség, kezdőként kaptam szerepet, és szerencsére góllal sikerült segítenem a csapatot. A térdem nagyon jól viselkedett, szerencsére nem volt vele baj. Ami az erőnlétemet illeti, azon még csiszolni kell egy kicsit, de van még egy hét felkészülésünk, biztos vagyok benne, hogy jövő hétre tökéletes állapotba kerülök. 

A mieink jövő csütörtökön már Hollandiában lépnek pályára, ahol a Go Ahead Eagles fogadja őket az Európa Liga első selejtezőkörében. A találkozót már játékosaink is nagyon várják:

– Természetesen már mindenkinek nagyrészt a hollandiai összecsapás jár a fejében – folytatta Busai. – Készen állunk az Európa Liga-találkozóra. Bízom benne, hogy győzünk, így jó eredménnyel térhetünk haza a budapesti visszavágóra.

(forrás: csakfoci.hu, fradi.hu)

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/13826/pics/lead_800x600.jpg
Európa Liga,felkészülés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?