Sorsoltak az Európa Ligában!

A Go Ahead Eagles ellen lépünk pályára az Európa Liga 1. selejtezőjében. A holland másodosztályú csapat talán a csoport legnehezebb ellenfelének bizonyul. A második körben a Balzan FC-FK Zeljeznicar párharc győztese várhat ránk!

Az első mérkőzésre Hollandiában kerül sor július 2-án, a visszavágó július 9-én lesz Budapesten. Amennyiben sikeresen vesszük a Go Ahead Eagles elleni párharcot, úgy a máltai Balzan FC és a bosnyák FK Zeljeznicar párharc győztesével mérkőzünk majd meg.

A holland csapat egyébként érdekes módon kapott lehetőséget az EL indulásra, ugyanis kiestek az Eredvisie-ből, viszont az UEFA fair play listája alapján mégis lehetőséget kaptak. A ranglista elsődleges célja, hogy a labdarúgókat, szakvezetőket és szurkolókat egyaránt sportszerűségre ösztönözze, és az Európa-ligában fenntartott három helyre csapatokat soroljon.

Mindeközben olyan érdekességre leltem, amitől leesett az állam. Egy népszerű sportfogadási honlap felsorolásában megtaláltam csapatunkat, mint az Európa-Liga végső győztesének esélyese. Csapatunkra 301-szeres pénzt fizetnek, hogyha végigverjük Európát. A legesélyesebb csapatnak egyébként a Borussia Dortmundot tartja az oldal.

A közelgő mérkőzésről Gera Zoltán mondta el a véleményét a fradi.hu-nak:

- A holland futball erős, ezért biztos, hogy nem beszélhetünk egy rossz csapatról, persze, annak mindig megvan az oka, ha egy gárda kiesik az élvonalból - mondta futballistánk - A holland együttesek általában játszós futballal próbálnak meg eredményeket elérni. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk, de nem lehet más célunk, mint hogy legyőzzük őket, és mi jussunk tovább. Előnyt jelenthet, hogy idegenben kezdjük a párharcot, az azonban hátrány, hogy a visszavágón a zártkapus büntetés miatt nem segíthetnek minket a szurkolóink. Feltérképezzük majd a Go Ahead Eagles-t, nagyon kíváncsian várom az összecsapást, hiszen korábban még sosem játszottam holland klub ellen.


Thomas Doll így nyilatkozott a találkozóval kapcsolatban:

- A Go Ahead Eagles tavaly egy erős holland élvonalban játszott. Ebből a szempontból nem számít, hogy kiestek, biztos, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint tavaly volt az első körben. Annak azért örülünk, hogy nem kell sokat utaznunk. Remélem, hogy élvezni fogjuk a meccset. Nagyon várjuk az Európa Liga-találkozót. Igaz, hogy tavasszal nagyon szép menetelésünk volt a bajnoskágban, azonban ez tavaly is igaz volt, mégis nagyon nehéz mérkőzéseket vívtunk a Sliema ellen. A nyári felkészülési időszak teljesen más, mint a téli. A válogatott játékosaink csak most jönnek vissza, kisebb sérültjeink is vannak, de nincs olyan sok időnk csapatot építeni, mint télen. Az persze fontos, hogy ezúttal nem kell olyan sok játékost beépítenünk a kezdőbe, mint a tavalyi EL-szereplésnél. Folyamatosan koncentrálnunk kell a felkészülés ideje alatt, és akkor kész állunk majd a párharcra.

Mindenesetre bármi is történjen szurkoljunk szeretett csapatunknak, hogy minél tovább jussanak, vagy merjünk nagyot álmodni és háromszázszorozzuk meg pénzünket.

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/13634/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?