Gyászol a magyar foci!

Csütörtök este, tragikus hirtelenséggel, 61 éves korában elhunyt Eisemann László, a magyar labdarúgás népszerű alakja, a Ferencváros masszőrje, aki korábban az ifjúsági Eb-t nyert (1984) magyar csapatnál, később pedig hosszú időn át az A-válogatottnál és az olimpiai gárdánál is dolgozott.

Eisemann László 1982-ben, a serdülő válogatott mellett kezdte a masszőri pályafutását, majd 1983-ban, Bicskei Bertalan hívására elvállalta az Ifi "A" válogatott melletti munkát, így részese volt az 1984-es Európa-bajnoki címnek is.

Később dolgozott az olimpiai válogatott mellett is, 1989-től pedig az A-válogatott mellett is sokat tevékenykedett, több mint 250 mérkőzésen segítette összesen 15 szövetségi kapitány munkáját és a játékosok felkészülését.

Eisemann László 1954-2015

Klubszinten a BKV Előre, a BVSC és a Honvéd gyúrója is volt, de karrierje nagy részét a Ferencvárosnál töltötte el, népszerű alakja volt a zöld-fehérek újkori történetének. A széles mosolyáról és jó kedélyéről híres “Ejzi” 1996-ban, az Olimpiakosz Pireusz elleni UEFA Kupa-párharcnál csatlakozott a Ferencvárosi Torna Clubhoz, és egy hároméves periódustól eltekintve közel húsz esztendőn keresztül szolgálhatta szeretett klubját. Két bajnoki címet, három Magyar Kupa-győzelmet, egy Szuperkupa-sikert, és két Ligakupa-győzelmet is ünnepelhetett az FTC-vel.

Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében.

(forrás: csakfoci.hu/ képek: fradi.hu)

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/13590/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?