A Groupama Aréna legyőzte a világot

Rangos díjat zsebelt be a stadionunk a TheStadiumBusiness Awardson. Szeretett csapatunk létesítménye 24 közül lett a legjobb.

A The Stadium Business Awards az egyetlen olyan verseny, amely teljes spektrumában lefedi a globális stadion szakágazatot. A hatalmas mennyiségű nevező közül egy független zsűri szűkítette le az esélyeseket. A végleges lista 16 kategóriába lett sorolva. 

A díjátadót szerda este tartották a barcelonai Camp Nou stadionban. Az újonnan épült létesítmények kategóriájában 24 stadion versenyzett, többek között a San Franciscó-i Levi's Stadium, a szingapúri Singapore Sports Hub, a moszkvai Otkrityije Arena, a brazíliai Allianz Parque, valamint a bilbaói San Mamés. A győztes azonban a magyar tervezésű és kivitelezésű Groupama Aréna lett.

Fürjes Balázs budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az MTI érdeklődésére elmondta, ez az elismerés jól mutatja, hogy az építkezés előtt megérte alaposan tanulmányozni, áttekinteni a nemzetközi példákat, ugyanis a Groupama Aréna ezáltal több, mint stadion lett.

Megjegyezte, az elmúlt évben számos konferenciát és egyéb, nem sporttal kapcsolatos eseményt rendeztek már a létesítményben, amely annak önfenntarthatóságát biztosítja. Hozzátette, a stadion Budapest építészeti karakterét is bővíti, ráadásul az új Puskás Stadion elkészüléséig a magyar válogatott is itt játssza mérkőzéseit. 

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, hatalmas büszkeség a klubnak, hogy az otthonuk - amelyben az elmúlt egy évben kiváló eredményeket értek el - ilyen rangos elismerésben részesült, megelőzve amerikai és brazil stadionokat. 

Scheer Sándor, a kivitelező Market Építő Zrt. vezérigazgatója elmondta, a díj kiváló visszajelzés arról, hogy jó koncepciót választottak, amelyet jó minőségben készítettek el. Jelezte, rendkívül komoly szakemberek véleménye tükröződik a díjban, amely elismerés a magyar szakembereknek is. Külön kiemelte, hogy a zsűrinél - a helyszíni háttérbeszélgetések alapján - sokat számított, hogy pénzügyileg a leghatékonyabb a Groupama Aréna volt, amelynek költségvetése még csak meg sem közelíti az amerikai vagy az orosz stadionokét. 

(forrás: fradi.hu)

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/13460/pics/lead_800x600.gif
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?