Ferencváros-Videoton Beharangozó

A 86. Ferencváros-Videoton összecsapásra kerül sor az OTP Bank Liga 30., azaz utolsó fordulójában.

2005 óta öt mérkőzést játszottak az Üllői úton és a Fradi mindössze egyszer tudott egy pontot otthon tartani, míg a Puskás stadionból mindkétszer a vendégek távoztak győztesen.

A két csapat 1968-ban találkozott egymással először az első osztályban. A Fradi akkor 1-0-ra verte a Videotont a Népstadion gyepén. A szezon második meccsén már fölényesebb, 3-0-ás győzelemmel jöttünk el Fehérvárról. 

Az első Üllői úton rendezett mérkőzésen (1974 szeptemberében) már megtáltosodott a Vidi, 3 pontot vihetett haza miután 3-2-re nyertek. Az eset pikantériája, hogy a Fradi ezután indult hadba a KEK megnyeréséért.

Az 1975/1976-os szezonban mindkét csapat a bajnoki trófea reményében kezdte meg a felkészülést. A 29. fordulóban találkozott egymással a két együttes. A mérkőzés előtt a Fradinak két pontos előnye volt a Székesfehérvári csapattal szemben. A Népstadionban tömött lelátók előtt játszhattak a bajnoki címért. A Vidi sokáig vezette a meccset egy korai góllal, azonban a sporttárs a második félidőben kiállította a Videoton egyik játékosát. Az emberelőnyt kihasználva Nyilasiék a 79. percben egyenlíteni tudtak. Megvolt a bajnoki cím.

Ez persze 39 év távlata, a mai mérkőzésnek már sokkal kevesebb a tétje, mint akkor volt. Ma a fiúk valószínűleg a közönséget fogják inkább kiszolgálni. A bajnoki cím sorsa eldőlt már. A Magyar Kupa győzelem fényében ezen a verőfényes délután is győzelmet várunk a zöld-fehér alakulattól. 

Ünnepeljük együtt az ezüstérmes Fradit. 

(Fotók: fradi.hu)

https://fradifigyelo.blogstar.hu/./pages/fradifigyelo/contents/blog/13196/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?